понеделник, 18 октомври 2010 г.

Журналистиката - занаят или творчество

Източник - Glasove.com

Журналист .. какво беше това понятие или същество. Преди много време е имало много хора не професионалисти които просто са обичали да пишат. Новините са били тяхната причина, страст за да изпишат нешо невероятно без лъжи, без подправка на настроението което те изразяват. Къде е изчезнала страстта която те кара всеки ден да твориш нови и нови неща просто защото след това ще се чустваш по завършен и по щастлив. Малко са вече тези хора. И колкото и смешно да прозвучи сравнението ми, но едно време журналистиката е била като рапа днес. Да, невероятно, но колкото повече се замислим осъзнаваме, че има голяма доза истина. Кой от журналистите е способен с чиста съвест без задръжки да признае че е такъв само за да може да изрази, изпише, чувствата си и тези на другите през призмата на печата.

See both sides of the story

BBDO New York


Рекламата или „постерът на действителността” (какъвто е спорен мен) показва забравена действителност, която се случва през 21 век. Дали тези факти са потънали в скоростта на живота ни в забързаното ежедневие или просто ни е по удобно да не знаем за тях. Но въпреки това те се случват.
Екипът на ББС проявява изключителна дързост и смелост, като буквално ги „натрапва” в ежедневието, но не където и да а на улицата, пред погледа на всички. Па този начин искаме или не се сблъскваме в нея, и не можем да я отминем.