неделя, 28 ноември 2010 г.

Насила реформирани

„Внимание! Реформа!” от утре в София

09 ноември 2010 г. Вестник „Безделник”, брой 310, цена - неопределена

Министерството на регионалното развитие и благоустройство в сътрудничество с КАТ започват поставянето на най-новия пътен знак – „Внимание! Реформа!”, съобщиха от прессекретариата на прессекретариата на Службата за обслужване на нечии интереси.

Знакът представлява тъпоъгълник с неопределен брой тъпи ъгли, на който предупредителните думите са написани на черен фон с бели букви. Авторът на проекта с инициали Б.Б. заяви, че идеята за това как да изглежда табелата била изцяло негова. Вдъхновили го черно-белите филми на Чарли Чаплин, в които посланията се изписват по този начин.

Първият знак ще бъде поставен на 10-ти ноември 2010 година пред сградата на Народното събрание. Символичният акт ще бъде извършен от премиерът на Република България, като така ще бъде отбелязана двадесет и първата годишнина от началото на демократичността на недемократичните реформи у нас, обясниха от посочения по-горе прессекретариат.

„Внимание! Реформа!” ще бъде поставен и пред сградата на Министерството на труда и социалната политика и Националния осигурителен институт, за да оповестява, че там се извършват кардинални промени в пенсионната система, която се очаква до няколко години да изчезне. С новата придобивка ще бъде удостоено и Министерството на здравеопазването, както и Националната здравно осигурителна каса, чиито клиенти не се знае дали ще доживеят да я видят.

По два знака ще красят входовете на Университета за национално и световно стопанство и Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Тяхното освещаване ще се състои на студентския празник – 8-ми декември, когато лично ректорите на двата университета ще прережат лентите пред двете табели, а след това събитието ще бъде обилно полято с нашенска ракия в аулите на двата ВУЗ-а.

Наши читатели – художници, оперни певци и театрални актьори, се обадиха в редакцията с оплакване, че новият знак няма да бъде поставен пред входовете на учрежденията, където те работят поради липса на достатъчно посещаемост на тези сгради. Ние се свързахме с отговорните за това лица, но коментар от там ни беше отказан.

Черните тъпоъгълници с бели надписи по тях ще останат на посочените места, докато мургавите събратя не решат да ги реформират, присвоявайки ги за вторични суровини, или докато не дойде следващото правителство, което да постави нови знаци, обясниха от Службата за обслужване на нечии интереси.

Коментари под дописката:

Алекс Ей: Добре че поне пред Съдебната палата няма да го поставят тоя знак, за да има къде спокойно да си паркирам X5-цата.

Цецко: Не бъди толкова сигурен, може да се разпореди проверка по случая.

Фъндъчка: Там е синя зона.

Борис Бойков: Вие се радвайте, че и на тези места ще бъдат поставени, защото ако не беше премиера и тях нямаше да ги има.

Велчо: Абе, прокуратурата къде спи, я да се самосезира и да се постави и там един такъв знак. Да не би да не са си го заслужили?

Цецко: Велчо, я се стегни, пич!

Борис Бойков: Реформа му е майката!

Грета Петрова

Няма коментари:

Публикуване на коментар